Pagina Print | Close Window

Afinitatea

Printat de pe: Lista Firme
Categorie: Site-ul www.ListaFirme.ro
Nume Forum: Statistici
Descriere Forum: Realizarea de statistici pe liste de firme
URL: http://forum.listafirme.ro/forum_posts.asp?TID=900
Data Printarii: 20 Jan 2022 la 17:07


Subiect: Afinitatea
Postat de: borgdesign
Subiect: Afinitatea
Data Postarii: 20 Oct 2014 la 22:41
Afinitatea este definita pe Wikipedia:  http://en.wikipedia.org/wiki/Affinity_analysis - http://en.wikipedia.org/wiki/Affinity_analysis  si este exemplificata cu un caz particular (basket analysis).

Pe www.ListaFirme.ro afinitatea este determinata ca fiind probabilitatea/tendinta de incadrare intr-o anumita categorie.

In cazul unei analize pe clientii proprii persoane juridice pentru un anumit produs/serviciu/studiu/sondaj, o afinitate crescuta pe o anumita categorie indica o sansa crescuta ca alte firme din acceasi categorie sa va devina clienti sau sa raspunda similar.

Categoriile pentru care se inregistreaza afinitati crescute pe http://forum.listafirme.ro/forum_posts.asp?TID=901 - criterii relevante constituie trasaturi ale clientilor. 

Trasaturile clientilor formeaza impreuna profilul clientului.

Profilul clientului este ceea ce trebuie sa cunoasteti inainte de a investi in actiuni care sa produca vanzari/efecte scontate.

Similar, puteti utiliza afinitatea scazuta pentru a determina categorii care resping anumite produse/servicii si fie le evitati (pentru a nu investi inutil) fie puteti considera determinarea unor cerinte specifice acestor categorii si adaptarea;
Pagina Print | Close Window