Pagina Print | Close Window

Configurare server SMTP

Printat de pe: Lista Firme
Categorie: CD-ul ListaFirme
Nume Forum: E-mailing
Descriere Forum: Despre realizarea campaniilor de emailing
URL: http://forum.listafirme.ro/forum_posts.asp?TID=62
Data Printarii: 16 Aug 2022 la 12:10


Subiect: Configurare server SMTP
Postat de: borgdesign
Subiect: Configurare server SMTP
Data Postarii: 20 Aug 2008 la 10:14
Modulul de emailing permite transmiterea mesajelor in mod direct sau cu utilizarea unui server SMTP.
 
In modul de transmitere direct este utilizat serverul SMTP incorporat in program si nu necesita nici un fel de configurare. (modul direct are dezavantajul ca unele din mesaje vor fi plasate la destinatie in junk-mail sau refuzate)
 
In modul de transmitere prin SMTP extern trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:
- adresa de email a expeditorului si serverul SMTP trebuie sa fie (uzual) in acelasi domeniu;
- utilizati adresa serverului SMTP indicata de furnizorul dumneavoastra de servicii de email (uzual anexa la contractul de furnizare de servicii Internet) si care este identica cu cea completata in clientul de email (ex. Outlook);
- adresa serverului SMTP mai poate fi aflata (dupa completarea adresei de email a expeditorului) apasand butonul "Test Server";
 
Unele servere au setari speciale de port (implicit este 25) ca in cazul gmail:
server SMTP: smtp.gmail.com
port SMTP: 587
 
Doar in cazul serverelor care necesita autentificare completati si numele de utilizator si parola indicate de furnizorul de servicii (in majoritatea cazurilor sunt identice cu ale adresei de email a expeditorului).
 
Pentru serverele care utilizeaza conexiuni securizate recomandam versiunea 4.1.6 disponibila la http://www.listafirme.ro/download.asp - download  sau alta mai recenta (daca este disponibila).
 
Versiunile anterioare 4.1.6 nu permit conexiuni securizate si ca simptom in astfel de cazuri transmisia se blocheaza pe "connecting ... retrying ..."
 
 Raspunsuri:
Postat de: borgdesign
Data Postarii: 21 Nov 2011 la 17:45
Pentru a incerca identificarea automata a serverului SMTP:
- completati adresa dumneavoastra de email;
- click pe butonul test server;
- incercati sa utilizati adresele de SMTP (cate una) afisate in sectiunea "Servere SMTP".

Daca adresa dumneavoastra de IP este autorizata sa utilizeze serverul SMTP (caz frecvent daca SMTP-ul este oferit de providerul de Internet) sau daca serverul SMTP este de tip "Open Relay", atunci completarea utilizatorului si a parolei nu sunt necesare, in caz contrar acestea trebuie completate.

Daca nu va amintiti numele de utilizator, puteti incerca cu adresa de email sau doar partea dinainte de semnul @ din adresa de email.

In cazul adreselor de email gratuite de gen google, yahoo, hotmail, samd, este necesar sa consultati documentatia oferita de site-urile corespunzatoare.Pagina Print | Close Window