Lista Firme Homepage
Forum Home Forum Home » CD-ul ListaFirme » Telemarketing
  Noi Postari Noi Postari RSS Feed - Modalitati de configurare
  FAQ FAQ  Cautare Forum   Inregistrare Inregistrare  Login Login

Modalitati de configurare

 Raspunde Raspunde
Autor
Mesaj
borgdesign View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Aderat: 01 Jan 2006
Locatie: Romania
Status: Offline
Puncte: 485
Optiuni Postare Optiuni Postare   Multumiri (0) Multumiri(0)   Citeaza borgdesign Citeaza  RaspundeRaspunde Link Direct la Postare Subiect: Modalitati de configurare
    Postat: 19 Oct 2012 la 14:27
Pentru a utiliza modulul de telemarketing este necesar sa aveti un abonament de la un operator de telefonie fix, mobil sau VoIP.

Variante de configurare:

1) cu fax/modem (telefonie fix sau router mobil)
Fax/modemurile in majoritatea cazurilor nu suporta audio duplex motiv pentru care in aceste situatii nu ar fi posibila decat o comunicare simplex (push to talk) care nu este rezonabila.
Pentru a putea comunica duplex este necesara conectarea unui receptor telefonic in paralel cu modemul, cu ajutorul unui splitter RJ45.

Receptorul telefonic poate fi simplu sau cu casti.

In momentul apelarii din aplicatia ListaFirme, modemul va forma numarul destinatar iar convorbirea va fi purtata prin intermediul receptorului sau castii. Modemul va elibera linia telefonica la cateva secunde dupa realizarea conexiunii astfel incat inchiderea ulterioara a receptorului produce incheierea convorbirii. Aplicatia pastreaza lista convorbirilor efectuate.

2) Utilizarea unui telefon virtual (VoIP)


Pentru a comunica telefonic prin Internet (VoIP) sunt utilizate aplicatii speciale de telefonie virtuala.

Vom exemplifica cu aplicatia Bria prezentata de IRISTEL:
http://www.iristel.ro/pc-phone-software/


Configurarea aplicatiei Bria se face in baza unei scrisori de activare din partea IRISTEL care va indruma pas cu pas.

Pentru ca aplicatia ListaFirme sa poata utiliza telefonul virtual Bria este necesara descarcarea si instalarea SIPTAPI de la adresa:
http://www.ipcom.at/en/telephony/siptapi/

Atentie, acesta nu este un executabil ci un fisier care se copiaza/instaleaza conform instructiunilor din documentatia inclusa.

Dupa instalare urmati pasii de la sectiunea "configurare" din documentatia inclusa (fisierul Readme) si din sectiunea dedicata Bria si Xlite.

Daca ati configurat corect, in sectiunea telemarketing din aplicatia ListaFirme selectati ca modem SIPTAPI si in continuare la apelarea numerelor de telefon acestea vor fi facute prin telefonul virtual Bria utilizand VoIP iar convorbirile se efectueaza prin casti cu microfon.

In afara de solutia oferita de IRISTEL, mai exista si alte solutii de comunicare VoIP compatibile (Ex Asterisk sau 3CX) si care permit conectarea fie printr-un server SIP extern (furnizor de servicii VoIP) fie direct la linii si trunchiuri telefonice de la operatorii de telefonie clasica prin intermediul unor echipamente hardware.
Editat de borgdesign - 19 Oct 2012 la 14:42
Inapoi Sus
borgdesign View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Aderat: 01 Jan 2006
Locatie: Romania
Status: Offline
Puncte: 485
Optiuni Postare Optiuni Postare   Multumiri (0) Multumiri(0)   Citeaza borgdesign Citeaza  RaspundeRaspunde Link Direct la Postare Postat: 03 Feb 2015 la 01:52
O varianta alternativa este utilizarea unui GSM Gateway propriu.

Majoritatea aplicatiilor VoIP permit configurarea unor dispozitive de tip GSM Gateway care permit concorbirilor VoIP sa fie transferate in retele GSM.

O lista de astfel de GSM Gateway-uri gasiti aici:O solutie extrem de ieftina este utilizarea unui GSM dongle (ex: Huawei E1550 usb gsm voice modem - uzual utilizat ca stick de acces la Internet). Atentie unele au vocea dezactivata implicit insa acest lucru poate fi depasit uneori.

In functie de aplicatia VoIP utilizata (Asterix, 3CX, FreeSWITCH, etc) unele astfel de GSM Gateway-uri sunt deja documentate/testate/recomandate iar altele au sansa de a va oferi surprize si provocari.

Notati ca GSM Gateway-ul nu vine cu sistem/aplicatie VoIP incorporata ci aveti nevoie de ambele.
Inapoi Sus
 Raspunde Raspunde
  Share Topic   

Schimba Forum Permisiuni forum View Drop Down