Lista Firme Homepage
Forum Home Forum Home » Site-ul www.ListaFirme.ro » Statistici
  Noi Postari Noi Postari RSS Feed - Afinitatea
  FAQ FAQ  Cautare Forum   Inregistrare Inregistrare  Login Login

Afinitatea

 Raspunde Raspunde
Autor
Mesaj
borgdesign View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Aderat: 01 Jan 2006
Locatie: Romania
Status: Offline
Puncte: 485
Optiuni Postare Optiuni Postare   Multumiri (0) Multumiri(0)   Citeaza borgdesign Citeaza  RaspundeRaspunde Link Direct la Postare Subiect: Afinitatea
    Postat: 20 Oct 2014 la 22:41
Afinitatea este definita pe Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Affinity_analysis si este exemplificata cu un caz particular (basket analysis).

Pe www.ListaFirme.ro afinitatea este determinata ca fiind probabilitatea/tendinta de incadrare intr-o anumita categorie.

In cazul unei analize pe clientii proprii persoane juridice pentru un anumit produs/serviciu/studiu/sondaj, o afinitate crescuta pe o anumita categorie indica o sansa crescuta ca alte firme din acceasi categorie sa va devina clienti sau sa raspunda similar.

Categoriile pentru care se inregistreaza afinitati crescute pe criterii relevante constituie trasaturi ale clientilor. 

Trasaturile clientilor formeaza impreuna profilul clientului.

Profilul clientului este ceea ce trebuie sa cunoasteti inainte de a investi in actiuni care sa produca vanzari/efecte scontate.

Similar, puteti utiliza afinitatea scazuta pentru a determina categorii care resping anumite produse/servicii si fie le evitati (pentru a nu investi inutil) fie puteti considera determinarea unor cerinte specifice acestor categorii si adaptarea;Editat de borgdesign - 21 Oct 2014 la 02:05
Inapoi Sus
 Raspunde Raspunde
  Share Topic   

Schimba Forum Permisiuni forum View Drop Down